Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /domains/fransboekema.nl/DEFAULT/cms/library/config.php on line 13
Frans Boekema: Thema: plattelandsontwikkeling
     

Thema: plattelandsontwikkeling

Het platteland staat voor de geweldige opdracht om een zodanig beleid te voeren dat de (economische) vitaliteit niet verloren gaat. Immers als er geen economische bedrijvigheid meer is zal de achteruitgang toeslaan. De goed opgeleide jongeren verlaten de regio en de laag opgeleiden en ouderen blijven achter. Daarom is het zaak om te trachten nieuwe economische bedrijvigheid te realiseren.

In de traditionele fruitregio “de Betuwe” is met behulp van een innovatieve beleidsaanpak onder de titel “de Betuwse Bloem” een nieuw elan geboden aan innovatieve agribusiness-clusters. Door bundeling van krachten tussen overheden, ondernemers en onderzoekers (kennisinstellingen) wordt nieuwe bedrijvigheid en werkgelegenheid gecreëerd waardoor de regio een nieuwe economische basis krijgt. De economische vitaliteit wordt zo voor de toekomst veilig gesteld.
tuinbouw Betuwe
Vergadering over vernieuwing in de tuinbouw Betuwe.